torsdag den 17. maj 2012

Stegeso




Jeg var så heldig at få sådan en af min kone i fødselsdagsgave. Den virker sådan cirka ligesom en kuglegrill og holder på fugten i kød og grøntsager.

Jeg har prøvet lidt af hvert og skabelonen er sådan cirka den samme hver gang;
  • Sæt soen i blød
  • Snit grove grøntsager løg, gulerødder, kartofler, porre, peberfrugt osv
  • Kød af de lidt sejere udskæringer (oksebov er favorit) pudses og skæres i terninger på 3x3cm
  • Kødet vendes i mel, salt og pebber og brunes på en pande
  • Grøntsagerne bagefter, chili, hvidløg, tomatpasta
Grøntsager nederst kød ovenpå og så et udvalg af flåede tomater, rødvin eller boullion. Hele baduljen i kold oven på 150grader i 4 timer (ses ofte som 225 grader i knap 2 timer).

Inspiration


Jeg havde stor glæde af artiklen lav-en-saml-selv-gryderet samt en folder fra føtex der hedder "lad det simre". Som samlet oversigt bruger jeg oftest tilberedning=stegeso afsnittet hos alletiders kogebog med klar præference for dem med billeder og dernæst længere tid ved svag varme som jeg bedst kan lide.

Notater


Søgefraser: stegeso, römertopf, cocotte, lergryde, tagine, simremad

Bacon er godt, det giver en svagt røget smag, champignon bliver lidt ligegyldige, broccoli bliver helt udsmattede.

Tomater er godt, osso buco bliver fantastisk, spidsbryst er mindre godt der er meget arbejde i at pudse det af. Flæskesteg og kylling er mindre godt, kødet bliver fint men det skal ud af soen og grilles bagefter for at få sprødt skind og svær - kunne naturligvis kombineres med at man jævner væden til en sovs.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar