tirsdag den 12. juni 2012

Æblerøget cajunlaks med æblesalsa

Den stod som forret i en folder vi fik hos slagteren, men det så så lækkert ud at vi gjorde den til hovedret. Vi lavede også en combo hvor halvdelen blev krydre og den anden halvdel til ungerne var rimelig fersk med blot lidt citronpeber og akaciehonning.

Opskrift

Laks


500 g Laksefilet
1½ tsk paprika
1 tsk salt
1 tsk hvidløgspulver

½ tsk peber
½ tsk cayennepeber
½ tsk tørret oragano
Der ryges
½ tsk torret timian


Æblesalsa

2 Æbler
½ rødløg
½ chili
Limesaft
Akaciehonning
Salt og peber

Fremgangsmåde


Laks


Krydderierne blandes og lasken rulles i blandingen. Kom den i en lille båd af sølvpapir og kom citron på og en slat hvidvin ved.

Fold to små "bakker" af stanniol - kanten skal være ca. 1 cm. Fordel røgemulden i disse bakker. Bakkerne placeres direkte på briketterne og laksen ryges i 20 minutter. Må gerne trække 5 minutter inden servering.

Æblesalsa


Æbler, løg og rød chili skæres/hakkes i stykker og vendes sammen hvorefter det smages til med limesaft, honning, slat og peber.

Noter


Laks bliver kedeligt hvis den får for meget, så helst kortere tid eller lavere temp. I stedet for røgsmuld smed jeg et par æblekviste på gløderne, det virkede fint.








Ingen kommentarer:

Send en kommentar