søndag den 25. november 2012

Hamburgerryg i stegeso med rødvinssauce

Opskrift

1½ kg Hamburgerryg

2½ dl. Vand
1 dl. Rødvin
2 skalotteløg
1 rødløg
1 gulerod
Enebær
Peberkorn
Laurbærblade

Sauce

Stegeskyen
2 dl. Rødvin
3 spsk. Creme fraiche
salt og peber

Fremgangsmåde


Fjern nettet fra hamburgerryggen og læg det i stegesoen efter den har stået i vand i en halv times tid. Kom lidt grøntsager ved - her havde jeg gulerod, rødløg og et par skalotteløg  og lidt krydderi i form af 10-15 peberkorn, enebær og laurbærblade. Sæt det i ovnen i 2 timer ved 160 grader.

Tag stegen op og læg den til at hvile på et spækbræt dækket af sølvpapir, hæld væsken igennem en si over i en gryde. Tilføj mere rødvin og bulderkog det ind til ca det halve, rør creme fraise i og tilføj eventuelt lidt jævning og kulør.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar