tirsdag den 27. august 2013

Southern Fried Chicken på Weber - KFC style



Dejlig sprød kylling efter at have stået en time ved indirekte varme

Jeg kan godt lide den pannerede kylling man får hos Kentucky Fried Chicken, nogen gange kan dog være lige vel fedtdryppende så efter at have googlet lidt rundt fandt jeg følgende opskrift som rammer meget pænt.

Opskrift


1 Pakke kyllingelår (8 styk)
1 Pakke overlår (4 styk delt i to hver)
2 spsk Salt
1 spsk Sort peber
½ tsk Hvidløgssalt
½ tsk Gurkemeje
1 tsk boulion
1 tsk Karry
1 tsk Løgsalt
1 tsk Sennepspulver
½ tsk Nellike
4 dl mel
2 dl Kærnemælk (kan udskiftes med vand)
2 Hele æg
1½ liter solsikkerolie til friturestegning

Fremgangsmåde

Start med at blande alle de tørre ting sammen i et fad. Rør æg ud i en skål med 2 dl kærnemælk.

Melblandingen - der bliver en del
Tag kyllingestykkerne og læg dem i æggeblandingen, så de bliver vædet over det hele og lad dem derefter dryppe af på en rist i ca 5-10 min, eller til de mærkes tørre.

Kyllingestykker efter at være dyppet og vendt i melblandingen - nogen kan finde på at gøre dette to gange.
Kyllingestykkerne vendes i melblandingen og lægges til side på en rist. Olien er klar hvis det bobler op omring når du stikker en tændstik i. Kyllingen lægges i den varme olie med en hulske, ikke mere end 2-3 stykker af gangen, så olien ikke mister dens effekt. Stykkerne koges ca 3 min, til de får en gyldenbrun farve, hvorefter de tages af og lægges på stykke køkkenrulle og drypper af.

Efter et par minutter i olien har panneringen sat sig og skal lige dryppe af
Det hele ryger på grillen i ca 1 time med inddirekte varme, jeg lagde det på en foliebakke så det ikke brænder for meget fast og vendte dem en gang halvvejs.

Notater

Der er rigeligt med mel og æg til dobbelt så meget kylling, jeg tror godt jeg kunne finde på at prøve at give den lidt mere kant med at doble krydderierne i panneringen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar