Flæskesteg i rub af chili, lakrids og julekrydderi

Jeg holder vældig meget af julemad, men det er ligesom om at det godt kan blive lidt meget med helt almindelig flæskesteg i december. Da vi skulle holde julefrokost prøvede vi derfor lige at give den et twist i en anden retning. Krydderiblandingen er kraftigt inspireret af Camilla Plum, dog har jeg valgt at lave det som en våd rub.

Opskrift


1 flæskesteg
1 ½ spsk. groft salt
1 ½ spsk. lakridspulver
10 stk. allehånde
3 spsk. kardemomme
1 tsk. peber
1 ½ spsk. hakket ingefær
3 stk. rød chili
2 spsk. muscovadosukker
2 spsk. vand
3 spsk creme fraise


Fremgangsmåde


Først blandes rub'en. Lakrids, salt, peber, allehånde og kardemomme hakkes først. Derefter kommes ingefær, chili og muscovadosukker i og til sidst tilføje en anelse vand så ruben får en mudret konsistens.

En times tid før vi skal grille tages stegen ud og sværen løsnes undtaget en centimeter eller to langs den ene side. Ruben smøres på, sværen foldes tilbage og gnides med groft salt og peber på sædvanlig vis. Det sidste rub smøres på enderne og undersiden af stegen - gerne i den grillbakke vi senere bruger til dryp og sovs.



Drypbakken kommes i grillen med 3-4 dl vand med stegen oven over. Efter en times tid har vi nået en kernetemperatur på 68 grader og vi tager stegen af. Sværen var lidt blød så den vippede jeg af og gav 10 minutter mere mens stegen trak. Indholdet af drypbakken kommes i en kasserolle, koges igennem, skummes og jævnes med 3 spiseskefulde creme fraise til en dejlig sovs.

Noter


Ruben giver en helt fantastisk kant på stegen og en dejlig duft. Jeg nåede ikke at tage billeder af det færdige resultat, men det må jeg så se om jeg kan få rådet bod på næste gang. Måske kan den godt klare en chili mere og måske også lidt appelsinskal. Pas på med ingefæren der skal ikke meget mere til før den overtager det hele.

Kommentarer

  1. Nem og god opskrift. Chilien blev forstaerket af ingefaer, saa vaer varsom hvis ikke til staerk mad. Skal absolut laves igen. Tak.

    SvarSlet

Send en kommentar