tirsdag den 18. marts 2014

Slåensnaps


Opskrift


500g slåen (mindre kan nok gøre det, men mindst et halvt glas)
1 flaske vodka eller klar brøndum

Fremgangsmåde

Bærrene plukkes når de er modne omkring starten af december. Frosten omdanner den sure, beske smag til en mere sødlig smag, så enten skal man være hurtigt ude lige efter den første frost inden fuglene tager bærrene eller også skal man være der lidt før og så komme dem i fryseren en uges tid. Jeg vaskede dem i en opvaskebalje, fjernede de dårlige bær og stilkene.

Bærrene overhældes med favoritspritten og trækker et par måneder, hvorefter væsken sies fra og henstilles til lagring i ca 1 uge. Herefter kan essensen hældes på en ny falske til lagring - gerne op til et år.

Notater


Ved filtrering havde den en fantastisk frugt-duft og en flot farve men var noget kantet i smagen. Alle kilder skriver at den vinder betydeligt ved lagring - jeg forventer at den forsvinder til næste julefrokost.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar