onsdag den 2. april 2014

Skipperlabskovs i stegeso


Opskrift


2 kg okseklump
3 kg bagekartofler (eller andre melede kartofler)
3 løg
5 dl grøntsagsbullion
20 peberkorn
10 laurbærblade
salt


Fremgangsmåde


Sæt stegesoen i vand. Fjern sener og fedt fra kødet og skær det i terninger på ca 2 cm på hver led. Skræl og hak løgene. Skræl bagekartoflerne og skær dem ligeledes i terninger på 2 cm.

Læg nederst kødet, derefter løg og til sidst kartofler. Drys salt over og fordel peberkorn og laurbærblade. Overhæld det hele med bullion. Kom i en kold over ved 180 grader i ca 2-3 timer. Kig eventuelt til det af og til kartoflerne skal begynde at blive udkogte og kødet mørt.

Server med rugbrød og rødbeder. Pynt med persille eller purløg.

Super simpelt: kød, løg, kartofler, bullion, vent = mad

Notater


Jeg havde den først stående i 4 timer ved 140 grader og kartoflerne var stadig hårde imens kødet begyndt at blive tørt hvorefter jeg skruede op til 200, så ovenstående er lidt et gæt, men jeg tror det bliver bedre ved en højre temperatur (så bullionen koger). Ovenstående er nok til 8 personer og kræver den helt store Römertorpf.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar