Den 6. grillmetode - perfekt pizza

Udover de klassiske optændingsmetoder eksperimenterer jeg af og til lidt for at opnå noget andet, som eksempelvis Rammstein-metoden (masser af ild), som jeg har "opfundet" til når der skal grilles bøffer, hvor flammerne kommer helt tæt på kødet.

Efter at have været i Italien har jeg haft et ønske om at få mere varme til min pizza og synes det er lykkedes ganske godt (over 500° C), så synes jeg vil dele instruktionerne under navnet "Pyrolyse-metoden".



  • Først benytter jeg både de gamle og de nye kulholdere til at forme et kvadrat i centrum af grillen som jeg vil holde fri for kul. 
  • Dernæst tændes to rør med heatbeats op og fordeles i en ring ikke meget ulig den cirkulære metode.
  • Ovenpå de varme kul lægges stykker af løvtræ inden rist og pizzasten lægges på.
  • Lad der komme godt ild i det hele, luk derefter topspjældet og læg låget lidt på klem, fjern eventuelt askeskuffen. På denne måde trækkes der maximalt med ilt nedefra og op hen over pizzastenen og ud. Efter 30 minutter er den helt klar.
Sprød og lækker bund - hver gang.

Noter

Når du er færdig med at lave pizza så lad stenen ligge til næste dag - min var stadig lunken næste morgen. Jeg vil tro vi kan få temperaturen endnu højere op ved at bruge rigtige trækul frem for briketter. Pas på afstandsstykkerne til lågholderen, de er lavet af plastic og kan godt blive lidt bløde ...

Kommentarer