lørdag den 28. juni 2014

Gorms Pizza - den hurtige

Vi havde været i torvehallerne og få den mest fabelagtige pizza hos Gorms, hvilket fik mig til at google denne opskrift og eksperimentere lidt med at få mere varme i grillen. Særligt smager mascarpone helt fantastisk på pizza.

1: Revet skinke og mozzarella 2: Kartofler, mascarpone og mozarella
3: Serrano, mascarpone og rucola 4: Champignon, gorgonzola, serrano og rucola  

Opskrift

2½ dl lunet vand
¾ tsk. fint havsalt
15 g gær
1 lille knivspids sukker
3-4 dråber citronsaft
400 g hvedemel (type 00)
Mel til udrulning

Fremgangsmåde

Rør vand, salt, gær, sukker og citronsaft sammen. Tilsæt melet lidt ad gangen. Ælt dejen omhyggeligt og længe, til den er blank og elastisk. Dæk dejskålen med plastfilm, og lad dejen hæve til mindst dobbeltstørrelse på et lunt sted (det tager 2-3 timer). Slå pizzadejen ned, og del den i portioner, form dem til kugler (ca 180g), og vend dem i mel. Lad dem hvile og efterhæve på køkkenbordet i 15-30 minutter.

Noter

Det er vildt svært at kaste dem rundt i luften, jeg kom godt med mel på, trykkede dem flade, rullede lidt med en rulle og trak derefter i kanten mens jeg drejede den - det gik lige. Denne dej er lettere at arbejde med end brødrene prices, den er knap så elastisk så den holder formen bedre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar