søndag den 10. august 2014

Koldhævede burgerboller

Jeg er ret begejstret for koldhævet brød, det giver en bedre smag og bliver lidt sejere og sprødere og knap så fødselsdagsbolle-agtigt. Jeg fik denne opskrift af min genbo og valgte at prøve den af til en omgang flæskestegssandwich.

Opskrift

6 dl vand
10 g gær
20 g salt
500 g hvedemel
170 g durummel
90 g sigtemel
50 g fuldkorns hvedemel
½ dl olivenolie

Fremgangsmåde

Alle ingredienserne æltes 10-12 minutter i en røremaskine og dejen sættes i køleskabet natten over. Dagen efter tages dejen ud og står på køkkenbordet i et par timer så den får stuetemperatur.

Dejen fordeles på bageplade og står en en halv times tid inden de trykkes flade, drysses med mel eller sesamfrø og hviler yderligere en time. Til slut bages de på varmluft ved 235° C i ca 10 minutter. Stil en skål med lidt vand ind i bunde af ovnen for at skabe damp og giv en sprød skorpe.

Notater

Dejen blev meget klistret selvom jeg kom lidt ekstra hvedemel i, det gjorde dem lidt svære at forme, men de rettede sig pænt i efterhævning og bagningen. Det blev til 12 boller vejet af i intervallet 115-120g.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar