tirsdag den 19. august 2014

Nemme flutes

Disse flutes er dejligt sprøde og luftige og er egentlig blevet til ved lidt af et tilfælde. Dejen er lavet efter de samme principper som verdens nemmeste brød og så bare tilføje det mel som jeg tilfældigvis havde den dag, jeg skulle afprøve min nye flutes-bageplade.

Opskrift

Gær – som en ært
1/2 liter vand
2 tsk salt
500 g tipo 00
100 g rugmel
50 g grov durum

Fremgangsmåde

Rør gæren og salt ud i vandet. Tilsæt det grove mel og rør det ud i vandet også. Tilsæt hvedemelet og rør rundt, så alt melet er vådt. Dæk skålen til og lad det hæve en 7-9 timer.

Del dejen i tre lige store stykker, form dem så godt du kan, og læg dem i fluteformen, drys form og flutes med mel. Nu skal de efterhæve, men kun en times tid.

Bag dem i 30 minutter på 225 grader – så er der lækre flutes. Sprød og lidt sej skorpe, luftig krumme med masser af lufthuller.

Noter

Dejen bliver meget våd og klistret, så den skal nærmest klattes ud i formen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar