tirsdag den 18. november 2014

Løgkompot med rosmarin


Opskrift

6 mellemstore rødløg
2 spsk olie
1 dl æbleeddike
1 spsk balsamico
6 spsk muscovadosukker
2 kviste frisk rosmarin
1 spsk akaciehonning
Salt

Fremgangsmåde

Skær løgene i tynde skiver, et madolinjern skulle efter sigende være bedst. Varm olien i en gryde og svits løgene et par minutter - de skal ikke tage farve, bare blive bløde. Tilsæt eddike og sukker og skru ned til jævn varme.

Lad kompotten simre under låg i ca. 20 minutter. Kom honning, rosmarin og salt i og lad det hele simre videre, indtil løgene er blevet bløde og lagen er kogt lidt ind. Smag kompotten til.

Hæld kompotten på glas og lad den få stuetemperatur inden kompotten stilles på køl.

Noter

Brug kompotten som tilbehør til gryderetter, kød eller på et ostebord. Man ender desværre med betydligt mindre end man umiddelbart skulle tro.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar