søndag den 1. marts 2015

Braiseret lammebov i stegeso


Opskrift

2 lammebove på ca 1½kg stykket (med ben)
2 rødløg
1 zitauer løg
1 porre
2 gulerødder
8 fed hvidløg
25 g smør
1 mørk øl
frisk rosmarin
salt og peber

Fremgangsmåde

Start med at sætte stegesoen i blød, så er den klar når du skal bruge den. Boven udbenes - uden at vide noget om det kan det gøres på 10 minutter ved blot at lægge en række små snit langs benet med en skarp kniv. Fyld hullet som benet har efterladt med hakket løg, hakket hvidløg, frisk rosmarin samt salt og peber og sur boven med madsnor.

Boven brunes på alle sider på en pande ved høj varme. Læg små klatter smør nederst i stegesoen og fyld op med grøntsager - jeg havde gulerødder, rødløg og porre. Kom boven i soen og tilføj 8 hele fed hvidløg samt rosmarin og overhæld hele herligheden med en mørk øl.

Stil det i en kold oven på 140 grader i 4 timer. Tag boven fra og lad den hvile, imens kan stegeskyen sies ned i en gryde og koges ind til den dejligeste sovs - tilføj evt lidt fløde.

Noter

Vild lækkert! Serverede den med grøntsagerne ved siden af, ovnkartofler samt en tabouleh af quinoa.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar