Flæskesalat - den originale


Vi kender alle konceptet, du tager en halvbillig råvare der måske smager lidt trist og blander med men masser af mayonnaise og endnu billigere råvarer, og vupti har du pludselig noget der smager dejligt og kan sælges til en kilopris omkring 250kr.

Tænk bare på kartoffelsalat, skinkesalat, æggesalat, sommersalat, wienersalat, italiensk salat, hønsesalat, makrelsalat, tunsalat og sildesalat.  En af de helt store fordele ved salat-tryllekunsten og nok det som tiltaler mange af hankøn er, at der er tale om en alt-i-en totalløsning. Hvis det havde været meningen, at der skulle karse og tomat på, så var det jo nok røget med i blenderen til at starte med. Et fuldt måltid med tre retter kan derfor anrettes, serveres og indtages på 7 minutter med én hånd stående foran køleskabet.

Nu havde jeg lavet skinkesalat dagen før og havde en rest flæskesteg til min frokost, og så var det jo meget nærliggende at lave hvad der svarer til en blendet flæskestegssandwich. Hvis Dr. Oetker både kan lancere en pizzaburger og have "kvalitet er den bedste opskrift" som motto, så er nedenstående intet mindre end Michelin-værdigt. Jeg er glad for herved at kunne efterlade mig et varigt mærke til eftertiden, helt på højde med Jarlen af Sandwich, jeg giver jer ... flæskesalaten.

Uden yderligere dikkedarer kommer her opskriften udgivet under grilllicens 1.0:

Opskrift

300g flæskesteg
50g agurkesalat
50g creme fraiche
25g mayonnaise
½ tsk sennepspulver
1 tsk sukker
peber

Fremgangsmåde

Rør mayonaise og creme fraise med sennepspulver, sukker og en anelse peber og vend herefter fint hakket flæskesteg og agurkesalat i. Server på groft rugbrød med rødkål.

Noter

Kan fint blive lidt mere surt, mere agurkesalat og måske lidt kapers og jalapeños. Tror også den går helt fint i en sandwichbolle.


Kommentarer