søndag den 13. december 2015

Koldhævede manitobaboller


Opskrift

20g gær
8 dl vand
1000g manitoba mel
4 tsk salt

Fremgangsmåde

Opløs gæren i vandet og bland det herefter med mel og salt. Ælt det godt igennem og stil dejen koldt i 6-24 timer. To timer inden du skal bage stilles dejen ved stue temperatur og æltes igennem. Efter en time kan der afvejes 20 boller á ca 100 g som kan vikles op og stilles til efterhævning på en bageplade i endnu en time.

Bollerne bages ved 230° i et kvarter med en skål vand i bunden af ovnen, herefter tages vandet ud og der byttes om på pladerne så bollerne bliver nogenlunde lige brune, og der bages i et kvarter mere. Bollerne tages ud og køler af.

Notater

Vi havde ikke fået købt brød og skulle have gæster til ost og vin, så det blev til en overraskende god omgang boller efter den opskrift der stod på siden af sidst indkøbte pakke mel. Bollerne var meget nemme at lave og blev dejligt sprøde og lidt grove i det. Vi varmede de sidste fire dage senere og de var stadig sprøde og lækre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar