mandag den 6. marts 2017

Roethlis burger

Opskrift

4 hvide burgerboller
1 kg hakket oksekød
6 æg
1 dl fløde
2 løg
200g cheddar ost
2 pakker bacon
Mayonnaise og ketchup




Fremgangsmåde

Steg først bacon på en pande og læg det til side på fedtsugende papir. Herefter kommes løgene skåret i skiver og halveret (ikke hele ringe og heller ikke hakkede, men halverede) på panden og bliver stegt bløde ved svag varme. På en anden pande steges først bøfferne som lægges tid side og holdes varme.  Æg og fløde piskes sammen og hældes ud i bøfpanden, der røres konstant og ved svag varme.

Når det hele begynder at være klart flækkes burgerbollerne og ristes i ovnen. Samtidig rives osten ned over løgene - masser af ost, nogenlunde samme mængde som løgene.

På underbollen kommes røræg og ketchup, derefter bøf, bacon og løg/osteblandingen. Overbollen smøres med mayonnaise. Værsgo.

Noter

Angiveligt tager det 10 minutter at klargøre burgeren på Peppi's og der er også mere logistik i det end normalt, men med to pander og både løg og røræg kørende på lav varme går det fint. Jeg havde mine betænkninger ved at lave den helt uden salat, tomat og syltet agurk, men må indrømme at den smager fantastisk. Kendere vil nok også mene at den er til den lille side og bollen helst skal være aflang.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar