Grillede majskolber

Det er gået op for mig at når jeg pakker mine majskolber ind i sølvpapir inden jeg kommer dem på grillen, så bliver de ret beset kogt og ikke grillet.  Her er to varianter af rigtig grillet majs, en helt sædvanlig med smør og en mexicansk variant.


Opskrift

4 majskolber
50g smør
evt estragon

Mexikanermayo

1 dl mayonaise
½ lime
1 spsk sennep
1 tsk cayenne
2 tsk salt

Fremgangsmåde

Uanset om man vælger den ene eller den anden varian skal majskolberne først befris for bladene og vaskes og hvis vi kører den klassisk smeltes smørret og tilsættes eventuelt lidt frisk estragon. Grillen forvarmes til medium varme og kolberne lægges på, hvert femte minut drejes kolberne en kvart omgang og pensles med det smeltede smør efter 20 minutter er de så færdige, omend meget varme.

Fidusen er jo at det karamelliserede sukker smager godt med smør og salt. I den mexikanske variant undlader vi at pensle majsene undervejs men smører dem istedet med den krydrede mayonnaise.

Noter

Hvis man vil gå allin kan kan også lige give dem et drys revet ost når de kommer af grillen.

Kommentarer

  1. Hi, I've been reading your laptimer v2 on Git Hub and I have interest on it, contact me at Instagram @jeanboas

    SvarSlet

Send en kommentar