Italienske kødboller i tomatsovs

Hvem elsker ikke Lady og Vagabonden?


Opskrift 

2 løg
4 fed hvidløg
2 dåser hakkede tomater
1 dåse tomatpuré
75 g rasp
1 æg
10 g Persille
20 g Basilikum
½ dl revet parmesan
½ kg Hakket oksekød
2 dl mælk
salt & peber
Pasta

Fremgangsmåde

Hak løg og hvidløg. Svits det hakkede løg ved jævn varme i to minutter, uden at det begynder at tage farve. Tilsæt dernæst det hakkede hvidløg, og svits yderligere i et par minutter. Kom halvdelen af løg- og hvidløgsblandingen over i røreskål til kødfarsen. Bland tomater med det resterende løg og hvidløg i gryden, og og lad det simre.

Rør rasp og kød i skålen med løg og hvidløg. Hak persille og basilikum. Kom persillen og halvdelen af basilikum i skålen sammen med parmesan, oksekød, æg, mælk samt salt og peber. Rør grundigt, og form farsen til små kødboller. Steg kødbollerne på alle sider. Kom dem over i tomatsaucen og steg dem færdige mens du koger pastaen.

Hæld vandet fra pastaen (gem gerne lidt) og bland pasta med tomatsovs, riv parmesan over.

Noter

Super lækkert. Kødfarsen har godt af at stå på køl en halv times tid.

Kommentarer