Hindbærsnitter


Opskrift

½ tsk vaniljepulver
75g flormelis
150 g stuetempereret smør
250 g hvedemel
1 tsk bagepulver
½ dl vand

et lille glas hindbær marmelade
200g flormelis til glasur
pyntedrys

Fremgangsmåde

Kom vanilje, flormelis, smør, hvedemel og bagepulver i en røremaskine, når det er smuldret kommes vandet i og mørdejen samler sig til en kugle, der æltes glat og smidig og kommes i køleskab en halv times tid.

Drys mel på bordet og på kagerullen og rul dejen ud i 2-3 mm tykkelse, det må gerne gå lidt hurtigt, efterhånden som dejen bliver varmere bliver smøren blødere og den bliver både mere klistret og mere skrøbelig. Udstik dejskiver der er ca 8 cm i diameter, der skulle gerne blive ca 20-25 stykker eller nok til godt 10 hindbærsnitter af denne portion.

Kagerne bages i 8 minutter ved 200 °C varmluft og køles ned på en rist.

Bland vand og flormelis til glasur og kom en skefuld på halvdelen af kagerne, drys med pynt mens de er våde så det kommer til at hænge fast. Kom en skefuld marmelade på de kager de ikke har fået glasur og saml hindbærsnitten. Den må godt stå og sætte sig lidt inden de spises.

Noter

Blomsterberg pynter med hakkede pistacienødder og frysetørrede hindbær. Marmeladen kan godt ryge ud når man bidder sammen, tror det vil være en god ide at lave dem mindre, fx 5cm så man kan spise dem i en mundfuld.

Kommentarer