tag:blogger.com,1999:blog-9996795563580892282024-03-14T00:18:20.323+01:00Pics - or it didn't happenWeber grill, simremad, stegeso, low & slow, whisky - en digital hukommelse over hvad jeg fik at spise igår og hvordan jeg lavede det.KongenAfKulhttp://www.blogger.com/profile/01098272014803891836noreply@blogger.comBlogger195125tag:blogger.com,1999:blog-999679556358089228.post-33090517676174774982023-12-29T16:40:00.003+01:002023-12-29T16:40:34.713+01:00CitronsnapsOpskrift4 Citroner Helst økologiske100g sukker1 flaske vodkaFremgangsmådeVask citronerne grundigt (fx med opvaskemiddel) og skyl dem grundigt.Skær forsigtigt skrællen af citronerne med en kartoffelskræller - undgå at få det hvide med, det er meget bittert og ødelægger smagen. Læg citron skallerne i et sylteglas og tilsæt sukker. Omryst så sukkeret lægger sig på alle skallerne. Lad KongenAfKulhttp://www.blogger.com/profile/01098272014803891836noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-999679556358089228.post-27022691397975835342023-07-28T12:44:00.000+02:002023-07-28T12:44:31.532+02:00Hveder med kardemommeSelvom det nu er slut med store bededag, er det stadig dejligt med lune hveder - disse har jeg fundet hos valdemaro og de kan både laves samme dag og smager rigtig dejligt.Opskrift2½ dl mælk2½ dl vand50 gær2 æg2 spsk sukker1000 g hvedemel2 tsk salt1 spsk kardemomme100 g smør, stuetempereret1 æg, sammenpisket til penslingFremgangsmådeRør gær ud i en skål med stuetempereret vand og KongenAfKulhttp://www.blogger.com/profile/01098272014803891836noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-999679556358089228.post-60537411991323282902023-05-25T16:50:00.001+02:002023-05-25T16:50:26.702+02:00Chiliolie Det er altid godt med lidt chili hvad enten det er til falaffel, lidt grillede grøntsager eller shawarma. Denne opskrift giver et lille glas man kan have stående i køleskabet .Opskrift1 dl chiliflager1 frisk chili1 dl vand140 g koncentreret tomatpuré (en stor dåse)2 fed hvidløg1 tsk spidskommen1 tsk kanel1 salt saltcitronsaft fra ½ citrom1 tsk sukker1 tsk cayenne2 dl olivenolieFremgangsmådeKom KongenAfKulhttp://www.blogger.com/profile/01098272014803891836noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-999679556358089228.post-86665849346643216062023-03-26T15:18:00.004+02:002023-03-26T15:18:52.974+02:00Svinehunde eller gris med BBQ-løgOpskrift2 kg svinekam uden ben8 store løg75 gr smør2 dl BBQ sauce2 dl øl1 rød chili1 dl BBQ rubFremgangsmådeSkær sværen af stegen, og læg den til side. Puds de værste fedt af stegen og skær den i 2-3 cm. tykke skiver. Skær efterfølgende alle skiver midt over. Gnid kødet med rub, og grill kødet på begge sider i ca. 2 minutter til der kommet grillsteger. og kom det derefter i en stor KongenAfKulhttp://www.blogger.com/profile/01098272014803891836noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-999679556358089228.post-57171150077553099222022-12-30T12:52:00.006+01:002022-12-30T12:52:54.558+01:00Al PastorDatteren er hjemvendt fra Mexico og synes vi skulle lave Al Pastor tacos - Mexicos svar på kebab.Opskrift5 røde chilli1 dl æblecidereddike5 fed hvidløg4-5 nelliker1 spsk. spidskommen3 laurbærblade1 dl appelsinjuice2 kg nakkefilet3 pakker bacon i skiverFremgangsmådeDagen før laves en marinade, chilierne befries for kerner og stilk og koges bløde i eddike og krydderier. Efter ca 15 minutter kan detKongenAfKulhttp://www.blogger.com/profile/01098272014803891836noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-999679556358089228.post-8563709293458742302022-10-26T21:05:00.001+02:002022-10-26T21:05:30.115+02:00HumlesnapsJeg gik en tur i nabolaget og fandt denne dejlige humle. Den er moden i slutningen af september, når knopperne knitrer som papir, når man trykker på dem og de springer tilbage til deres normale form, når man trykker dem flade. Desuden skal gule lupulin, som sidder inde i koppen, dufte godt af citrus, ligesom det er blevet mørkegult og klistret.Opskrift100g tørrede humleknopper1 flaske KongenAfKulhttp://www.blogger.com/profile/01098272014803891836noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-999679556358089228.post-86867570448361806402022-07-31T17:42:00.001+02:002022-07-31T17:42:23.053+02:00AgurkerelishOpskrift½ dl eddike½ dl vand1 spsk sukker1 rødløg1 rød chilipeber1 rød peberfrugt2 agurker½ tsk maizenasalt og peberFremgangsmådeBring eddike, sukker, salt og peber i kog i en lille gryde. Tilsæt vand og sovsejævner og lad det koge i et par minutter. Tag gryden af varmen og tilsæt finthakket løg, peberfrugt og chili. Mens lagen køler af flækkes agurkerne, kernerne fjernes og de KongenAfKulhttp://www.blogger.com/profile/01098272014803891836noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-999679556358089228.post-29498408676055160742022-06-30T11:38:00.003+02:002022-06-30T11:38:51.582+02:00Avokado fritterOpskrift2 modne avocadoer1 æg2 spsk. mel¼ kop rasp1 tsk. salt1 tsk. friskkværnet peberolivenolieFremgangsmådeRør mel, salt og peber sammen i en dyb tallerken. Hæld rasp op i en separat tallerken. Pisk ægget i en skål. Halvér avocadoerne, og fjern stenene. Skær den halve avocado i seks skiver i skrællen. Pil skrællen af. Vend avocadoskiverne i mel, æg og til sidst rasp.Tag den varme bageplade af KongenAfKulhttp://www.blogger.com/profile/01098272014803891836noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-999679556358089228.post-77357065092859847072022-03-19T11:55:00.000+01:002022-03-19T11:55:14.775+01:00Fried ChickenOpskrift2kg kylling, her 1 kg af overlår og underlår2 tsk salt2 dl mel2 dl marizena4 æg1 l olie til friteringRub1 tsk peber2 spsk paprika1 spsk timian1 spsk rosmarin1 spsk oragano1 tsk chilipulverFremgangsmådeHvis du har en hel kylling så del den i stykker der er nogenlunde lige store. Herefter laves en let sprængning ved at drysse med en teske salt per kilo kylling og sætte den på køl i mindst KongenAfKulhttp://www.blogger.com/profile/01098272014803891836noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-999679556358089228.post-27823760477760136442022-02-28T21:33:00.000+01:002022-02-28T21:33:07.162+01:00Challenger Bread Pan - SurdejsbrødJeg fik en Challenger Bread Pan i julegave af datteren, det er en art stegeso lavet i støbejen meget lig bagestål, men noget mere praktisk grundet håndtagene så den er let at få ind og ud af ovnen uden for mange brændemærker på arme og hænder. Cathrine Brandt har meget mere info og er meget mere avanceret i både bagning og surdej.Opskrift50g surdej50g hvedemel50g vand500g tipo00100g KongenAfKulhttp://www.blogger.com/profile/01098272014803891836noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-999679556358089228.post-86647290855192223452022-01-31T18:42:00.001+01:002022-12-30T13:03:59.907+01:00Hjemmekærnet smørFaldt over en artikkel i Arla Pro om at kærne sit eget smør og synes det kunne være sjovt at prøve.Opskrift1 l fløde1 dl kærnemælk1 tsk saltFremgangsmådeFløde og kærnemælk røres sammen og stilles ved stuetemperatur i et døgn, hvorefter det køles ned et par timer i køleskab. Blandingen piskes ved lav hastighed og begynder hurtigt at skille. Kærnemælken hældes løbende fra så den ikke KongenAfKulhttp://www.blogger.com/profile/01098272014803891836noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-999679556358089228.post-10353230527293775302021-12-30T13:30:00.002+01:002021-12-30T13:30:26.799+01:00Blåbærtærte med mandelcremeDenne opskrift er fra valdemarsroOpskrift150 g hvedemel40 g sukker1 knivspids salt100 g smør1 æg150 g blåbær, frost eller friskemandelcreme (frangipane)100 g smør100 g sukker100 g mandelmel2 ægFremgangsmådeFørst laves mørdejsbund ved at røre hvedemel, sukker og salt sammen i en skål. Skær smørret i små tern og smuldr det i melblandingen, til det er helt ensartet. Saml dejen uden atKongenAfKulhttp://www.blogger.com/profile/01098272014803891836noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-999679556358089228.post-53712370203797649632021-11-25T16:01:00.000+01:002021-11-25T16:01:16.601+01:00ChampignonsuppeOpskrift4 fed hvidløg2 stk. løg30 g. smør4 spsk. hvedemel1 liter vand2 stk. grøntsagsbouillon500 g. champignon2½ dl. piskeflødeevt lidt muskatnødsalt og peberFremgangsmådeHak hvidløg og løg skær champignon i skiver. Smelt smøret i en gryde og steg løg og hvidløg bløde. Tilsæt hvedemel og rør godt rundt, det skal lige miste melsmagen, men helst ikke blive brunt. Rør nu vand i lidt efter lidt og KongenAfKulhttp://www.blogger.com/profile/01098272014803891836noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-999679556358089228.post-9393018195189193902021-10-10T10:27:00.000+02:002021-10-10T10:27:50.646+02:00SurdejsbollerOpskrift5dl vand100g surdej1 spsk honning600g hvedemel15g saltevt lidt gærFremgangsmådeBland alle ingredienserne sammen i en røreskål og rør det let med en ske - dejen skal ligne havregrød og må gerne have lidt klumper. Lad dejen hvile i et kvarters tid, hvorefter der tændes for røremaskinen og den æltes indtil dejen slipper skålens sider og samler sig om dejkrogen.Hæld dejen over i ren, KongenAfKulhttp://www.blogger.com/profile/01098272014803891836noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-999679556358089228.post-16777725082105957392021-09-27T15:07:00.001+02:002021-09-27T15:07:31.019+02:00BiksemadHer i huset griller vi ofte flæskesteg. Og når vi griller tager vi altid en der fylder det hele, til dels fordi der bliver mange flere flæskesvær på den måde, men også fordi det er nogle af de bedste rester man kan have. Udover flæskesteg- og kartoffelmadder til madpakken kan det blive til den lækreste biksemad på en halv times tid.Opskrift1 kg flæskesteg, oksesteg og lam kan også fint KongenAfKulhttp://www.blogger.com/profile/01098272014803891836noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-999679556358089228.post-80187659548042320792021-07-21T16:19:00.006+02:002021-07-21T16:45:29.627+02:00Choko-RugstykkerNogen gange er det bare rart, at have noget at gumle på, uden det nødvendigvis skal være kage, slik eller boller. Her er rygstykkerne fantastiske, hele følelsen af rugbrød og sundhed kombineret med smagen af chokolade.Opskrift500g rugbrødsdej40g 66% chokolade1 spsk honningFremgangsmådeHak chokoladen groft og rør den i rugbrødsdejen sammen med honningen. Jeg gør det når jeg ellers bager rugbrød atKongenAfKulhttp://www.blogger.com/profile/01098272014803891836noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-999679556358089228.post-54947447295244336422021-05-14T11:49:00.001+02:002021-05-14T11:49:24.818+02:00Chuck Flap Jeg faldt over denne amerikanske udskæring og synes det ville være sjovt at prøve. Den er taget fra tykkamen imellem nakken og ribeye, den er fint marmoreret. Den bør være velegnet til noget langtidsstegning, men jeg har valgt at køre den som en almindelig steg.Opskrift2 kg chuck flapsalt og peberFremgangsmådeAfpuds stegen, der er en del sener og den minder meget om en culotte. Rids fedtet og KongenAfKulhttp://www.blogger.com/profile/01098272014803891836noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-999679556358089228.post-88298125167365275722021-04-24T10:50:00.000+02:002021-04-24T10:50:35.924+02:00RamsløgspestoOpskrift50g ramsløg (en stor håndfuld)1 dl olivenolie2 spsk citronsaft2 fed hvidløg100 g mandler25 g parmesansaltFremgangsmådeSkyl ramsløgene grundigt, og dup dem tørre med et viskestykke. Kom ramsløg, olivenolie, citronsaft og hvidløg i en minihakker og kør, til du får en grøn olie.Rist mandlerne på en tør pande, og riv parmesanost fint. Tilsæt det og kør igen, til du får en cremet, men stadig KongenAfKulhttp://www.blogger.com/profile/01098272014803891836noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-999679556358089228.post-70532088222844711912021-03-31T15:37:00.000+02:002021-03-31T15:37:12.190+02:00Grillet peberfrugt med quinoa Opskrift160 g quinoa5 dl grøntsagsbouillon4 røde peberfrugter,2 spsk. rapsolie250 g salsa2 tsk. spidskommen2 tsk. chilipulver2 tsk. hvidløgspulver425 g sorte bønner, drænede (1 dåse)160 g majs, drænede (1 dåse)Cheddar ost (En stor håndfuld. Revet.)SaltPeberFremgangsmådeKom quinoa og bouillon i en kasserolle, og bring det i kog. Når det koger, skal du skrue ned for varmen, og lade det simre,KongenAfKulhttp://www.blogger.com/profile/01098272014803891836noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-999679556358089228.post-68515137449961668652021-02-28T22:53:00.000+01:002021-02-28T22:53:19.447+01:00Boeuf bourguignon i stegeso Opskriften er grundlæggende brødrene prices modificeret en smule så det passer med stegeso.Opskrift1,5 kg oksekød fx bov200 g bacon2 løg2 fed hvidløg2 gulerødder1 porre½ flaske Bourgogne½ l oksebouillon 100g tomatpuré 1 dåse flåede tomaterKrydderurtersalt og peberFremgangsmådeSæt stegesoen i blød i vand en halvt time før du begynder. Hak grøntsagerne lidt groft og kom dem i KongenAfKulhttp://www.blogger.com/profile/01098272014803891836noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-999679556358089228.post-76720466228314359012021-01-03T13:22:00.002+01:002021-01-03T13:22:28.750+01:00BrisketBrisket er den ultimative grilltilberedning. Det er ikke en udskæring vi normalt har i danmark, men minder mest om spidsbryst. Det er oprindeligt hele brystet, som i Danmark mest anvendes til hakket kød, hvor der er en kile af fedt i midten som gør stykket virkelig velegnet til langtidstilberedning. Jeg var heldig at finde det nederste stykke (kaldet the flat) på 3 kg. Det er således noget mindreKongenAfKulhttp://www.blogger.com/profile/01098272014803891836noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-999679556358089228.post-50817119143510423242020-12-16T17:09:00.001+01:002020-12-16T17:09:10.028+01:00Græskarbrød af surdejTil thanksgiving plejer vi at lave amerikansk mad, som let bliver meget sødt. I stedet for de ret kedelige cornbred prøvede vi i år at lave Louise's græskarbrød, dog med den lille krølle at vi gerne vil lave det på surdej, det tager lidt længere tid og de hæver ikke helt så flot op, men det smager af mere..Opskrift100g surdej2 dl mælk75 g smeltet smør1 lille hokaido græskar50 g brun farin1 tsk KongenAfKulhttp://www.blogger.com/profile/01098272014803891836noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-999679556358089228.post-8676296306603856372020-10-31T21:04:00.002+01:002020-10-31T21:04:33.727+01:00Gammeldags oksesteg i stegesoDer findes næppe noget der minder mig mere om efterår hos mormor end gammeldags oksesteg med glaserede perleløg, bønner, mos og sovs. OpskriftSteg2 kg oksesteg af tykkam 3 dl rødvin5 dl vand2 løg2 fed hvidløg2 gulerødder, persillerod, selleri1 porre med top3 laurbærblade5 enebær1 kvist frisk rosmarin, timian timianSovs50g smør4 spsk hvedemel1 dl. piskefløde200g champignonGlaserede KongenAfKulhttp://www.blogger.com/profile/01098272014803891836noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-999679556358089228.post-46690244527437607202020-08-30T19:00:00.000+02:002020-08-30T19:00:01.903+02:00SmørbøfKokken Casper Sobzcyk er kendt for hans smørbøf, hvor han pakker finsk ribeye ind i smør og lader det lagre i op til 60 dage. Et stykke himmelsk kød, der smelter på tungen. Vi skulle have gæster og det skulle være lidt særligt så jeg prøvede at gøre ham kunsten efter.Princippet er simpelt nok, først tørmodnes kødet i køleskab to uger med luft om, det giver en masse smag. Dernæst pakkes kødet ind KongenAfKulhttp://www.blogger.com/profile/01098272014803891836noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-999679556358089228.post-89231075544421943422020-07-20T14:20:00.000+02:002020-07-20T14:20:07.723+02:00Rejer BenedictVi sad og så et afsnit af den amerikanske version af masterchef, hvor Gordon Ramsey viste sin Crab Benedict, og da det så virkelig lækkert ud og da der var rejer i køleskabet lavede vi denne variant.
Opskrift
2 brioche boller - ristet brød kan nok også gøre det
2 æg
150g rejer
1 citron
lidt purløg
1 spsk olivenolie
2 spsk paprika
salt og peber
eddike
Hollandaise
1 spsk eddike
2 æggeblommer
KongenAfKulhttp://www.blogger.com/profile/01098272014803891836noreply@blogger.com0