torsdag den 17. maj 2012

Oksebov i so

Jeg tror ikke denne opskrift hedder noget specielt, men det er nogenlunde efter denne skabelon alle simre- og stegeso-opskrifterne kører. Grove grøntsager nederst, kød i stykker ovenpå, krydderi efter behov og lyster.
Inspirationen hedder Oksesteg i urter og vin


Opskrift



1,5 kg oksebov
4-5 gulerødder
3 løg
2 porrer
1 persillerod
6 fed hvidløg
2 dåser flåede tomater
1 dåse tomat pure
2 glas rødvin (billig mindst 12%)
citrosaft
salt+peber+chili
lidt røget bacon (blok)

Fremgangsmåde


Grøntsagerne skæres ud i grove stykker, de koger helt møre, så endelig ikke for småt, og lægges i bunden af stegesoen. Drys med salt, peber og tilsæt balsamico og tomatpure.

Krydr kødet over det hele med salt, peber evt. lidt chili, brun det på en stegepande og læg det ovenpå det sunde, og hæld vin over.

Stil stegesoen i ovnen ved 150 grader i cirka 3 timer. Kødet skal være meget mørt.

Notater


Bacon er godt - giver en røget smag. Tomat er godt. Champignon er lidt ligegyldigt de koger bare ud. Jeg vender ofte kødstykkerne i en blanding af mel, salt og peber inden jeg bruner det på panden, jeg bilder mig ind det er med til at jævne sovsen så den bliver mere cremet og knap så suppe-agtig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar