Disse ciabatta boller bygger på de samme principper som verdens nemmeste brød hvilket betyder at det er ret let at slå sammen om morgenen for så at bage dem om eftermiddagen efter de har langtidshævet.
Opskrift
700g hvedemel (Gerne tipo 00)
300g durum mel
1 spsk fint salt
½tsk tørgær eller ca 5g alm. gær (som en ært)
7dl vand
Fremgangsmåde
Bland hvedemel, durummel og salt godt. Opløs gæren i vandet og rør så melblandingen i lidt af gangen.
Dejen skulle gerne være let at røre uden at det er for hårdt. Det gør ikke noget den er lidt klumpet, bare der ikke er tørt mel. Stil dejen til hævning ved stuetemperatur i ca 6-8timer eller mere (eller koldhæv dejen i minimum 12 timer i køleskabet).
Efter hævning drysses et tyndt lag durummel ud på bordet og dejen hældes ud på melet. Drys overfladen af dejen med durum mel (det giver en god effekt på det færdige brød) og skære dejen ud i firkanter af en passende størrelse. Dette gøres lettest ved at skære strimler og så skære disse i mindre stykker. Flyt forsigtigt hvert stykke dej over på en bagplade med bagepapir og sørg for at klumperne så vidt muligt beholder deres firkantede form og at durummel siden vender opad.
Lad bollerne hæve imens ovnen varmes op til 230-250C med et fad med vand i bunden (for at skabe damp) og bag dem i ca 20 minutter til de er gyldne og sprøde i overfladen.
Hvor mange boller bliver der ca. af sådan en portion? Og skal dejen ikke æltes, men blot røres sammen?
SvarSletJeg ælter ikke dejen, så det er ikke nødvendigt bare alt melet bliver vådt. Jeg plejer at hælde dejen ud og strimle den i tre på den ene led og syv på den anden, det giver så 21 små brød på størrelse med kuvertflutes.
Slet