2 løg
2 gulerødder
2 fed hvidløg
Laurbærblade
Enebær
½ liter vand
250g svinefedt
2 spsk sennep
Salt og Peber
Fremgangsmåde
Sæt stegesoen i blød i en halv times tid. Imens skrælles løg, gulerødder og skæres i grove stykker. Skær nakkekam i store stykker og læg det hele i soen sammen med laurbærblade, enebær og hvidløgsfed og hæld vand ved. Stil stegesoen i en kold ovn, tænd den på 140 C og lad den stå 3-4 timer.Tag kødet op og si braiseringslagen over i en gryde og kog den ind til en kraftig lage. Træk eller riv kødet fra hinanden med to gafler (ligesom ved pulled pork). Sørg for at der hverken er brusk eller for store stykker fedt. Kom sennep og hæld lidt af lagen i det trevlede kød, indtil det får en lidt svampet konsistens. Smag til med salt og peber.
Skal riletten nydes med det samme, anrettes den i en skål og serveres enten som sylte med rødbeder og sennep eller med coniconer og godt rugbrød. Alternativt hældes riletten på patentglas og overhældes med smeltet svinefedt indtil overfladen er dækket af et tyndt lag.
Kommentarer
Send en kommentar