Agernsnaps


Opskrift

200g grønne agern
1 flaske vodka

Fremgangsmåde

Pluk agern omkring 1. september, rens dem og kom dem i fryseren en uges tid. Halver de frosne agern og overhæld dem med vodka. Lad snapsen trække i 3 måneder hverefter den filtreres og flaskelagrer en måneds tid inden den drikkes.

Noter

Man kan tydeligt dufte og smage træet, den har smag og duft der minder om en ung cognac.

Kommentarer

  1. Hej! Jeg vil gerne prøve den her opskrift, men jeg er lidt usikker i forhold til at de grønne agern skulle indholde en del garvesyre. Var det derfor du kom dem i fryseren først? Eller er der andet jeg skal gøre?

    SvarSlet
  2. Jeg tror desværre ikke frysningen hjælper mod garvesyren, så skal du nok ud i noget med at koge og riste dem. Frysningen virker godt for mig, vigtigst er det ikke altid jeg har vodka på lager når jeg falder over noget snapseegnet. Så kan jeg alligevel plukke og rense. Desuden bilder jeg mig ind at jeg får mindre vand med over i snapsen samt at jeg måske også slipper af med noget kryb og urenheder på den måde. Hvad angår garvesyren, mener jeg at have googlet mig til at det ender med at være meget små mængder, også selvom man smager nogen gange. Noget tilsvarende gør sig gældende for kirsebær hvor stenen indeholder cyanid, men hvor man fint kan knække et par stykker for at give en lidt mere bitter smag.

    SvarSlet

Send en kommentar