Hyldeblomstsnaps



Jeg har længe tænkt at det kunne være hyggeligt at lave en snaps på hyldeblomst, de har en dejlig frisk smag, og når nu børnene elsker saften og kvinderne kan lide den i kold hvidvin, mon så ikke også mændene kan lide den som snaps?


Opskrift

5 skærme hyldeblomster
1 flaske klar brøndum

Fremgangsmåde

Skyl blomsterne hurtigt i koldt vand og fjern urenheder og insekter. Nu bliver det lidt besværligt, men blomsterne skal befris fra det grønne (der ellers giver en bitter smag). Jeg synes det gørs lettest ved at nulre blomsterne ned i det skoldede forrådsglas. Overhæld blomsterne med snapsen og lad dem trække 4-5 dage, smag gerne undervejs og filtrér når den ønskede smag af sommer er opnået.

Noter

Man skal være hurtigt ude når hylden blomstrer omkring skt. hans. Måske jeg skal prøve med vodka istedet for, synes at hyldeblomsten ikke dominerer smagen helt så meget som jeg havde håbet.

Kommentarer