fredag den 28. april 2017

Pommes frites med hvidløg og parmesan


Opskrift

3 store bagekartofler
2 spsk olivenolie
8 fed hvidløg
2 tsk tørret timian
2 dl revet parmesanost
2 tsk persille
salt og peber

Fremgangsmåde

Skræl kartoflerne og skær dem i stave cirka 1 cm på hver led. Skyl kartoffelstavene i koldt vand så stivelsen bliver vasket ud og vandet ikke længere bliver ugennemsigtigt. Kog kartoflerne op kortvarigt og lad dem stå i kogevandet i en halv times tid. Tag den derefter op og lad dem køle af og tørre ud.

Kom bagepapir på en plade og smør den med olie, bland kartoflerne med olie, parmesan, finthakket hvidløg, timian, salt og peber og fordel dem i et enkelt lag på bagepladen. Kom kartoflerne i en 200 °C varm ovn  i en halv time og vend dem halvvejs. Pynt med extra parmesan, timian og persille når de er færdige.

Noter

Jeg fik kogt dem for lang tid, så de blev noget skrøbelige og flere af dem knækkede. Så kun kort nok tid til at de bliver møre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar