Vi kan godt lide lidt grove boller, og når først man har vænnet sig til processen, med at lave dejen dagen i forvejen, er det super simpelt at lave koldhævet bagværk ala verdens nemmeste brød, hvor der ikke skal æltes men blot røres sammen og ventes.
20 g gær
4 dl hvedemel
5 dl grahamsmel
1 dl rugkerner
1 tsk salt
Tænd ovnen 250 grader varmluft. Tag dejen op med en ske og sæt dem på en bageplade med bagepapir, pensl med vand. Når ovnen er varm sættes bollerne i ovnen og skru så temperaturen ned til 225 grader. 15 minutter senere er der nybagte friske og sprøde boller.
Opskrift
5 dl koldt vand20 g gær
4 dl hvedemel
5 dl grahamsmel
1 dl rugkerner
1 tsk salt
Fremgangsmåde
Opløs gær i vandet, bland mel, kerner og salt i en stor skål og tilsæt gærvandet. Rør rundt med en ske indtil alt melet er vådt. Rør og mærk efter om dejen kan klare 1 dl hvedemel mere. Dejen skal være til at røre i, men uden at være for flydende. Dæk skålen og sæt den i køleskabet natten over.Tænd ovnen 250 grader varmluft. Tag dejen op med en ske og sæt dem på en bageplade med bagepapir, pensl med vand. Når ovnen er varm sættes bollerne i ovnen og skru så temperaturen ned til 225 grader. 15 minutter senere er der nybagte friske og sprøde boller.
Kommentarer
Send en kommentar