onsdag den 2. oktober 2013

Is surprice - grillet is

Opskrift


2-3 lagkagebunde
7 pasteuriserede æggehvider
300 gram sukker
1½ vaniliestang
1-2 liter vanillieis
Frosne frugter


Fremgangsmåde


Tag et ildfast fad, og skær bundene til så de dækker hele bunden. Pisk hviderne helt stive, og kom vanille og sukker i. Kom det frosne frugt oven på bundende derefter isen så der er 2½ cm fra isen til kanten af fadet og pak isen grundigt ind i marengsmassen, ingen lufthuller eller is der titter frem.

Nu skal isen i fryseren i min 5-6 timer meget gerne et døgn. Når du skal bruge desserten tages den ud til grillen og placeres på øverste rist i ca 20 minutter, der må ikke være kul lige under desserten.

Luk låget med det samme kig ned gennem top spjældet, når den er gylden tages den af og serveres straks.

Noter


Isen var stenhård - tror vi vil prøve at køre den uden at køle den af i fryseren næste gang. Vi havde placeret et stykke bagepapir under bundene så vi kunne glide isen over på et andet fad (af normal temperatur) inden servering.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar