mandag den 29. februar 2016

Grahamsboller - nemt og lækkert

Vi kan godt lide lidt grove boller, og når først man har vænnet sig til processen, med at lave dejen dagen i forvejen, er det super simpelt at lave koldhævet bagværk ala verdens nemmeste brød, hvor der ikke skal æltes men blot røres sammen og ventes.


Opskrift

5 dl koldt vand
20 g gær
4 dl hvedemel
5 dl grahamsmel
1 dl rugkerner
1 tsk salt

Fremgangsmåde

Opløs gær i vandet, bland mel, kerner og salt i en stor skål og tilsæt gærvandet. Rør rundt med en ske indtil alt melet er vådt. Rør og mærk efter om dejen kan klare 1 dl hvedemel mere. Dejen skal være til at røre i, men uden at være for flydende. Dæk skålen og sæt den i køleskabet natten over.

Tænd ovnen 250 grader varmluft. Tag dejen op med en ske og sæt dem på en bageplade med bagepapir, pensl med vand. Når ovnen er varm sættes bollerne i ovnen og skru så temperaturen ned til 225 grader. 15 minutter senere er der nybagte friske og sprøde boller.

Noter

Dejen er ret flydende og giver ca 15 boller a 80g

Ingen kommentarer:

Send en kommentar