Endnu en fra alletiders kogebog
1 Stort løg
1-2 Porre
2-3 Gulerødder
150 g Knoldselleri
1 Chili
300 g Andre grønsager fx Skorzonerrødder, Kartofler, Rød peber, Champignon, Spidskål
1 spsk Koncentreret Tomatpure
Karry
Salt
Snit alle grønsagerne groft. Put 2/3 af dem i bunden af stegesoen. Drys koteletterne med karry, og brun dem på en pande. Drys med salt. Put koteletterne godt ned mellem grønsagerne, og dæk med resten af grønsagerne.
Rør Tomatpure ud i 1/2 dl. vand, og hæld over grønsagerne. Tilsæt evt. lidt mere vand, men vær opmærksom på, at visse grønsager giver meget væde. Sæt stegesoen i en kold ovn, og lad den stå ved 150 grader i 2½ time.
Tips: I stedet for at købe koteletter, kan man købe en svinefilet på 800 g, og skære den i 4 tykke skiver. Det er typisk billigere, og så bestemmer man selv tykkelsen på koteletterne. De må dog ikke være for tynde.
Opskrift
4 Nakkekoteletter á 200 g1 Stort løg
1-2 Porre
2-3 Gulerødder
150 g Knoldselleri
1 Chili
300 g Andre grønsager fx Skorzonerrødder, Kartofler, Rød peber, Champignon, Spidskål
1 spsk Koncentreret Tomatpure
Karry
Salt
Fremgangsmåde
Sæt stegesoen i vand mindst 30 minutter.Snit alle grønsagerne groft. Put 2/3 af dem i bunden af stegesoen. Drys koteletterne med karry, og brun dem på en pande. Drys med salt. Put koteletterne godt ned mellem grønsagerne, og dæk med resten af grønsagerne.
Rør Tomatpure ud i 1/2 dl. vand, og hæld over grønsagerne. Tilsæt evt. lidt mere vand, men vær opmærksom på, at visse grønsager giver meget væde. Sæt stegesoen i en kold ovn, og lad den stå ved 150 grader i 2½ time.
Tips: I stedet for at købe koteletter, kan man købe en svinefilet på 800 g, og skære den i 4 tykke skiver. Det er typisk billigere, og så bestemmer man selv tykkelsen på koteletterne. De må dog ikke være for tynde.
Kommentarer
Send en kommentar