Verdens bedste og nemmeste brød?


Alle andre end mig har lavet dette brød (inclusive konen), og så tænkte jeg at hvis det både er godt og nemt, og hvor prisen er, at det tager lidt tid, er det meget godt i harmoni med den måde, jeg kan lide at lave mad på - så prøves skulle det. Opskrift er i al væsentlighed fra kvalimad.


Opskrift


625g hvedemel (1 liter)
5 dl vand
2 tsk salt
gær på størrelse med en ært


Fremgangsmåde


Gær opløses i vandet (temperatur ikke vigtig) og tilsættes salt og mel, hvorefter det omrøres kort indtil al melen er blevet våd.
Stil dejen til hævning tildækket i en stor skål mindst 12 timer.
Efter hævning, så hældes dejen ud på et mel-fyldt bord og foldes et par gange inden den hæver i 2 timer mere.
Stil stegesoen ind i ovnen og sæt den på 250 grader så den bliver godt gennemvarm. Hæld dejen hurtigt over i stegesoen (det skulle gerne syde en smule) og sæt låget på de næste 30 minutter.
Tag låget af og bag yderligere 15min til skorpen begynder at blive mørkere og sprød. Så er brødet klar og kan hældes ud af stegeso og hvile mindst 20 minutter.


Notater

Vi synes godt det kan bruge lidt mere salt, det smager fint, men jeg havde personligt sat næsen op efter lidt mere, særligt ville jeg gerne have haft det var lidt sejere og ciabatta-agtigt - tror den skal have lidt durum næste gang. Der er ikke megen interaktion under vejs men det egner sig vist bedst som weekendbagning.Kommentarer