Atomic Buffalo Turds - Superbowl 2014

Atomic Buffalo Turds også kaldet ABT
Årets superbowl blev afholdt hos en kollega, mit beskedne bidrag var Atomic Buffalo Turds. Selv har han været i Canada et par år og introducerede Poutine der nærmest er en nordamerikansk variation over temaet pølsemix. Jeg tror ikke der findes en decideret opskrift, men her blev den lavet med pommesfrittes (hjemmelavede triple cooked) overhældt med brun sovs, bacon, pulled pork og ost - alt andet lige kun gode ting.
Poutine - det ser ikke så smukt ud, men det smager skønt

En anden kollega havde lavet den sagnomspundne Banana Peanutbutter Chocolate Cream Pie; først en bund af digistive kiks knust og blandet med smør (rigeligt). Derefter et lag chunky peanut butter. Lige inden spisning blev der lagt et lag bananer, et lag råcreme med  vaniljesukker og så endeligt et ordentligt skud flødeskum drysset med chokolade ...
Banana Peanutbutter Chocolate Cream Pie - navnet er opskriften

Opskrift på Atomic Buffalo Turds


1 pakke philadelphia ost (200g)
1 spsk cayennepeber
2 spsk paprika


1 rødløg
12 jalapeño peber
12 tykke skiver bacon
24 cocktail pølser

Fremgangsmåde


Tag osten ud af køleskabet en times tid eller to før du skal bruge den så den har rumtemperatur. Kom osten i en skål med cayennepeber, paprika og finthakket rødløg og rør det hele godt rundt.

Del jalapeño peberne på langs og fjern kerner og frøstol med en ske. Smør et lag ost på. Placer en pølse i jalapeñobåden, omvikl med en halv skive bacon og fastgør med en tandstik.

Kom dem i ovnen til baconen er færdig - vi gav dem 45 minutter ved 180, eller endnu bedre på en grill.

Notater


Jalapeñoerne bliver meget milde efter de har været i ovnen, man kan godt gå lidt til den med krydderier. Jeg lavede også et fad baseret på snackpeber til de mere tøsede i selskabet, der var rigeligt med ost men jeg tror nok det skyldes at vi har nogen lidt bimsede størrelser jalapeñoer her i landet.

En variationsmulighed er at drysse med lidt sød rub (uden salt - det er der rigeligt af allerede) som mest er brun farin. Jeg har også set varianter hvor den lige får en klat BBQ sauce eller der kommer lidt liquid smoke i osten.

Kommentarer