Jeg har altid holdt meget af hyben, særlig min mormors hybenmarmelade, så da vi var ved stranden og der stod bunker af modne hyben (helt almindelige rosa rugosa) plukkede vi en pose fuld.
1 flaske vodka
Overhæld vodka over og lad det trække i cirka to måneder.
Opskrift
200g rensede hyben1 flaske vodka
Fremgangsmåde
Skyl de modne hyben og skær dem over og rens den for frøene. Det er vigtigt at de er helt modne, så jeg kasserede en del på mistanke, ellers risikerer man at snapsen bliver gelé-agtig på grund af indholdet af pektin.Overhæld vodka over og lad det trække i cirka to måneder.
At rense hyben var totalt deja-vu til min barndomsminder om hybenfrø :-/
SvarSletHej
SvarSletEr der noget man kan gøre når de først er blevet til gele??
pft mvh
John Klindt
Ikke mig bekendt, da det kiksede for mig maste jeg det igennem et kaffefilter og fik en drikkelig væske ud af det, men denne portion ser meget bedre ud. Så vidt jeg kan læse mig til er geledannelsen afhængig af at der er et surt miljø, hvis det alligevel er spildt kan du jo forsøge at blande med noget mere basisk som vand eller solmodne frugter - æbler eller ananas?
SvarSletEller brug geleen til at blande i glögg. Det gjorde jeg, og det var fint :-)
SvarSlet