Pandebrød

Jeg lavede en portion af  Brødrene Pirce's chili con carne som smagte rigtig godt (og ikke mindst blev der rigtig meget). Jeg tror dog stadig, at jeg hælder mere til en chili helt uden (eller med meget mindre) hakket kød, ligesom stegeso er perfekt til formålet. Da jeg ikke lige havde noget brød i huset fald jeg over denne opskrift hos Arla som ret hurtigt (20 minutter) giver 4 lækre brød der er lidt pita-, nan-, tortillaagtige.

Chili con Carne - creme fraise - øl - godt selskab - og så et dejligt stykke nybagt brød

Opskrift


1 ¾ dl vand
10 g gær
150 g hvid hvedemel (2 ½dl) - her brugte jeg tipo00
1 spsk creme fraiche
½ tsk sukker
½ tsk groft salt
75 g hvedemel (1 ¼ dl)

Fremgangsmåde

Hæld vandet i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt hvid hvedemel og rør godt rundt. Tilsæt fraiche, sukker, salt og hvedemel (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 4 portioner og rul dem ud til runde dejplader (ca. 20 cm i diameter). Læg en dejplade i en varm pande og bag brødet ved kraftig varme ca. 2 min. på hver side. Bag de sidste brød på samme måde.

Ikke så meget hokus-pokus; ælte, rulle, bage og voila så er der pandebrød

Noter


Hvid hvedemel er vist noget nyt der virker som groft mel selvom det er fintmalet, men med bedre bageevne -

jeg brugte tipo00 og skulle have en del mere i. Jeg fik også lidt vel meget mel med over på panden, det brænder bare og bliver sort. Da jeg startede i god tid fik dejen lov at hæve i omkring 20 minutter, men jeg har svært ved at se at gæren skal kunne nå at arbejde - måske kan den helt udelades.

Kommentarer