Opskrift
20 g gær8 dl. koldt vand
3 tsk. salt
1125 g hvedemel
Fremgangsmåde
Rør gær og salt ud i vandet og lad det opløses. Rør mel i, det skal ikke æltes, men al mel skal fugtes. Stil dejen i køleskabet natten over.Dagen efter tages dejen ud og står et par timer på køkkenbordet og får lidt varme. Drys mel på bordet og vend dejen et par gange inden den deles i 3 lige store dele. Hiv i dejen, så det bliver langt som et flute og træk det hen over melet. Det skal hverken rulles eller æltes. Sæt de 3 brød på en bageplade, læg et par snit med en skarp kniv og efterhæv tildækket i 30 minutter.
Brødene bages i en forvarmet ovn, først 10 minutter på maxiamal varme, derefter skrues der ned på 200 og de får 15 minutter mere.
Server lun med smør og ost.
Kommentarer
Send en kommentar