Flutes

Jeg har længe været glad for min lavasten til bagning - særligt pizza. Men da det gik op for mig at stål muligvis har bedre fysiske egenskaber, ønskede jeg mig et bagestål og var så heldig at få et i fødselsdagsgave.

Jeg har startet med at testkøre det med en af de opskrifter der fulgt med, nemlig flutes, fordi jeg tit har svært ved at opnå at de bliver meget luftige.


Opskrift

6 dl vand
800 gram mel
15 gram salt
3 gram gær
2 spsk citronsaft

Fremgangsmåde

Gær, salt og citron røres ud i vandet. Melet vejes af og væsken tilsættes, det hele æltes igennem og stilles koldt natten over.

Dejen tages ud og står ved stuetemperatur et par timer, hvorefter den deles i 4 flutes der placeres på et stykke bagepapir. Lad dem stå og efterhæve en times tid mens bagestålet kommes i ovnen og der tændes for 250 grader. Flyt flutes over på bagestålet med den medfølgende kombispade og bag dem i ca 30 minutter, hvorefter de kan tages ud og køle af.

Noter

Den oprindelige opskrift er med 15 g gær og 3 timers hævning. Synes langtidshævning passer bedre til min rytme. Der står også at de kan bages på 5-7 minutter, det må være en fejl, det kan jeg simpelthen ikke se skulle være muligt. De smagte dejligt, jeg plejer ikke at have citronsaft i, og synes heller ikke jeg kunne smage det, så det udelader jeg nok næste gang.

Kommentarer