Jeg har længe været glad for min lavasten til bagning - særligt pizza. Men da det gik op for mig at stål muligvis har bedre fysiske egenskaber, ønskede jeg mig et bagestål og var så heldig at få et i fødselsdagsgave.
Jeg har startet med at testkøre det med en af de opskrifter der fulgt med, nemlig flutes, fordi jeg tit har svært ved at opnå at de bliver meget luftige.
800 gram mel
15 gram salt
3 gram gær
2 spsk citronsaft
Dejen tages ud og står ved stuetemperatur et par timer, hvorefter den deles i 4 flutes der placeres på et stykke bagepapir. Lad dem stå og efterhæve en times tid mens bagestålet kommes i ovnen og der tændes for 250 grader. Flyt flutes over på bagestålet med den medfølgende kombispade og bag dem i ca 30 minutter, hvorefter de kan tages ud og køle af.
Jeg har startet med at testkøre det med en af de opskrifter der fulgt med, nemlig flutes, fordi jeg tit har svært ved at opnå at de bliver meget luftige.
Opskrift
6 dl vand800 gram mel
15 gram salt
3 gram gær
2 spsk citronsaft
Fremgangsmåde
Gær, salt og citron røres ud i vandet. Melet vejes af og væsken tilsættes, det hele æltes igennem og stilles koldt natten over.Dejen tages ud og står ved stuetemperatur et par timer, hvorefter den deles i 4 flutes der placeres på et stykke bagepapir. Lad dem stå og efterhæve en times tid mens bagestålet kommes i ovnen og der tændes for 250 grader. Flyt flutes over på bagestålet med den medfølgende kombispade og bag dem i ca 30 minutter, hvorefter de kan tages ud og køle af.
Kommentarer
Send en kommentar