Fastelavnsboller med creme


Fandt denne opskrift hos Louise på dejlige fastelavnsboller, perfekt sådan en dag hvor alle områdests unger alligevel kommer forbi og tigger om boller (men forventer penge), så kan de få en lille lektion i at udtrykke sig klart eller lære at holde af fastelavnsboller - det sidste er nok det letteste.

Opskrift

Vaniljecreme:
2½ dl kaffefløde, 9%
1 stang vanilje
30 g sukker
2 æggeblommer
2 spsk maizenamel

Dej:
25 g gær
180 g smør
1½ dl sødmælk
1 æg
2 tsk vaniljesukker
3 spsk sukker
½ tsk salt
450 g hvedemel

Fremgangsmåde

Begynd med cremen så den kan nå at køle af. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og bland dem med sukkeret og kom det i en lille gryde sammen med vaniljestangen og fløden. Varm det op til det er lige under kogepunktet og sluk. Pisk æggeblommer og maizenamel sammen i en skål og hæld lidt af den varme fløde over i skålen og pisk det hele godt sammen. Hæld del hele tilbage i gryden og kog cremen igennem et par minutter under omrøring mens de n tykner. Hæld cremen over i en ren skål og dæk den helt tæt med film, så du undgår den danner skind. Kom cremen på køl til den skal bruges.

Smelt smøret i microovnen eller en gryde og bland mælken i og opløs gæren i den lun blanding. Tilsæt æg, vaniljesukker, sukker, salt og det meste af melet. Ælt dejen indtil den er glat mens du sætter det sidste mel til lidt ad gangen. Læg et viskestykke over dejen og lad den hæve en time time til dobbelt størrelse.

Ruldejen ud på et meldrysset bord  til en firkant på ½ cm i tykkelse. Del den i 12 firkanter og kom en stor spiseskefuld creme op midten af hver af dem. Pensl kanterne med æg og luk dem sammen omkring fyldet og tryk dem godt sammen. Læg bollerne med lukningen nedad på en bageplade og lad dem efterhæve 20 minutter. Pensl med sammenpisket æg og bag bollerne ved 200 grader i ca. 15 minutter til de er gyldne.

Tag dem ud og afkøl på en bagerist. Rør en tyk glasur sammen af æggehvider, flormelis og cacao og pynt bollerne.

Noter

De kunne godt have trukket noget mere creme eller måske et drys chokolade

Kommentarer