Slider boller

Denne opskrift er Gorms (ham med pizza), jeg har altid stor succes med hans opskrifter. Han forklarer tingene så jeg kan forstå dem.


Opskrift

3 dl sødmælk
25 g gær
450 g hvedemel
1 æg
75 g blødt smør
1 spsk sukker
salt

Fremgangsmåde

Gæren røres ud i lun mælk sammen med sukker. Kom mel og æg i og ælt det sammen ved lav hastighed, hvis du bruger maskine. Når dejen har samlet sig pænt efter et par minutter, putter du salt og smør ved og skruer tempoet et par nøk op - Ælt i 5-8 min.

Mærk efter om dejen er for våd. Det skal virke ok fugtig, men stadig være til at forme. Hvis den ikke er det, må du tilsætte lidt mere mel. Vend dejen ud på et bord drysset med lidt ekstra mel og spænd dejen op – fold den til en spændstig kugle og lad den hæve under film til den er dobbelt størrelse ca. 20 min.

Del dejen i 24 boller, som du kugler op til 5 cm i diameter. De skal have et let pres, når de bliver lagt på pladen, så de flader lidt ud. Læg dem med 3 cm til hinanden, og pensel dem med lidt mælk. Lad dem hæve 25 min overdækket, og bag så ved 185 grader i 8 min til de er gyldne, men ikke mørke.

Noter

De hæver super flot op. Jeg vejede dem af til 40g og endte med at bage dem i 15 minutter.


Kommentarer