Biksemad

Her i huset griller vi ofte flæskesteg. Og når vi griller tager vi altid en der fylder det hele, til dels fordi der bliver mange flere flæskesvær på den måde, men også fordi det er nogle af de bedste rester man kan have. Udover flæskesteg- og kartoffelmadder  til madpakken kan det blive til den lækreste biksemad på en halv times tid.



Opskrift

1 kg flæskesteg, oksesteg og lam kan også fint bruges
3 løg
2 kg kogte kartofler
50 g smør
2 spsk engels sovs
salt og peber

4 æg
syltede rødbeder

Fremgangsmåde

Skær kødet i 2x2cm tern. Hak løgene og skær kartoflerne i skiver. Svits løgene i smørret på en stor pande, kom kartoflerne i og rist, til de er gyldne. Tilsæt kødet og varm det igennem. Smag til med salt og peber. Spejl æggene og server med syltede rødbeder.

Noter

Har man en rest flæskestegssauce kan den med fordel blandes i biksemaden.

Kommentarer