Opskrift
4 fed hvidløg2 stk. løg
30 g. smør
4 spsk. hvedemel
1 liter vand
2 stk. grøntsagsbouillon
500 g. champignon
2½ dl. piskefløde
evt lidt muskatnød
salt og peber
Fremgangsmåde
Hak hvidløg og løg skær champignon i skiver. Smelt smøret i en gryde og steg løg og hvidløg bløde. Tilsæt hvedemel og rør godt rundt, det skal lige miste melsmagen, men helst ikke blive brunt. Rør nu vand i lidt efter lidt og rør godt indtil suppen tykner. Tilsæt bouillonterning, næsten alle champignons, piskefløde, muskatnød og salt og peber og lad det simre.
Opvarm en pande med olie og steg de resterende champignon kort af. Top suppen med stegte champignon og frisk persille. Server med godt brød.
Noter
Super enkelt, super nemt - og alle elsker en god cremet suppe på en efterårsdag.
Kommentarer
Send en kommentar