Chiliolie

Det er altid godt med lidt chili hvad enten det er til falaffel, lidt grillede grøntsager eller shawarma. Denne opskrift giver et lille glas man kan have stående i køleskabet .



Opskrift

1 dl chiliflager
1 frisk chili
1 dl vand
140 g koncentreret tomatpuré (en stor dåse)
2 fed hvidløg
1 tsk spidskommen
1 tsk kanel
1 salt salt
citronsaft fra ½ citrom
1 tsk sukker
1 tsk cayenne
2 dl olivenolie

Fremgangsmåde

Kom chiliflager og vand i en gryde, kog op og lad det koge godt igennem under omrøring, til vandet fordamper. Tilsæt tomatpuré, hvidløg, spidskommen, kanel, salt, citronsaft og sukker. Kog op igen under omrøring. Tag gryden af varmen, lad det køle lidt af og smag til. Juster styrken med cayennepeber og eventuelt stærk frisk chili.

Kog op igen, lad chilien køle af og rør halvdelen af olien i. Hæld på et rent skoldet glas og hæld resten af olien over. Lad den gerne trække nogle dage i køleskabet inden brug.

Noter

Bliver stærkere med tiden, så husk at prøvesmag med mellemrum og spæd eventuelt lidt mere olie til.

Kommentarer