Hveder med kardemomme

Selvom det nu er slut med store bededag, er det stadig dejligt med lune hveder - disse har jeg fundet hos valdemaro og de kan både laves samme dag og smager rigtig dejligt.Opskrift

   dl mælk
   dl vand
  50 gær
  2 æg
  2 spsk sukker
  1000 g hvedemel
  2 tsk salt
  1 spsk kardemomme
  100 g smør, stuetempereret

  1 æg, sammenpisket til pensling

  Fremgangsmåde

  Rør gær ud i en skål med stuetempereret vand og mælk. Tilsæt æg, salt, sukker, kardemomme, smør og hvedemel og ælt til en blank og smidig dej. Lad dejen hæve tildækket i ca 1 time.

  Vend dejen ud på et meldrysset bord og form den til 24 boller. Placer bollerne med ca 2 cm’s mellemrum på en bageplade/bradepande beklædt med bagepapir. 

  Læg dejen ud på et meldrysset bord, del den først i tre lige store dele, som hver vikles op i 8 ens runde boller a 60g. Sæt dem tæt, med cirka to cm afstand imellem på en lille bradepande med bagepapir. 

  Sæt et ildfast fad i bunden af den slukkede ovn og hæld kogende vand i fadet. Sæt herefter pladen med hvederne ind i midten af ovnen og luk ovnlågen. Lad hvederne hæve i dampen fra vandet i ca. 20-25 minutter.

  Tag hvederne og fadet/skålen med vand ud af ovnen og opvarm den til 200 °C. Bag hvederne ved 200 °C (alm. ovnfunktion) i 15-20 minutter, indtil de er lysebrune og gennembagte. 

  Noter

  Skær midt over og rist hvederne og nyd dem, smurt med iskoldt smør.

  Kommentarer