Citronsnaps

Opskrift

4 Citroner Helst økologiske
100g sukker
1 flaske vodka

Fremgangsmåde

Vask citronerne  grundigt (fx med opvaskemiddel) og skyl dem grundigt.

Skær forsigtigt skrællen af citronerne med en kartoffelskræller - undgå at få det hvide med, det er meget bittert og ødelægger smagen. 

Læg citron skallerne i et sylteglas og tilsæt sukker. Omryst så sukkeret lægger sig på alle skallerne. Lad dette stå i mindst 6 timer (helst op til 12 timer), hvorefter der olierne gerne skulle være trukket ud og samlet sig som lidt væske i glasset. 

Overhæld blandingen med vodka, ryst grundigt og lad stå mørkt i 24 timer.

Tilsæt saften fra en citron og prøvesmag, juster eventuelt med mere citonsaft eller sukker indtil smagen passer dig. Hæld derefter snapsen igennem et tefilter og lad den stå endnu en dag inden den drikkes.


Blandingen kan nu filtreres. Vil man have den helt klar, kan man filtrere to gange gennem det samme kaffefilter. Man skal dog forberede sig på, at det tager tid med anden omgang.

Det er en fordel, at lade snapsen stå et døgns tid - specielt hvis man har tilsat salt (det tager lidt tid at virke). Man kan komme lidt mere salt i, hvis den stadig er bitter, men vær forsigtig.

Noter

Fin limoncello agtig snaps som går fint til både fisk og ost.

Snapsen kan blive bitter pga. det hvide i skallen, men der er også bitterstoffer i selve skallen. Det tager dog længere tid at udtrække disse, så derfor bør man ikke lade snapsen stå og trække i mere end 24 timer. Hvis den alligevel er for bitter (du fik ikke alt det hvide af), kan man tilsætte en smule groft køkkensalt og lade den stå et døgn inden filtrering.

Kommentarer