søndag den 20. juli 2014

BBQ Sauce


Opskrift

1 løg
1 rød peber
4 fed hvidløg
1 dl æblecider eddike
1 dl burbon
2 spsk tomatpuré
1 dl ketchup
salt, peber, chiliflager

Indhold fra drypbakke eller
1 dl brun farin
1 chili
1 spsk rub
1 spsk honning

Fremgangsmåde

Det bedste er klart hvis vi kan starte med at tømme en drypbakke under spare ribs eller pulled pork og koge indholdet ned til en deciliters penge og skumme de værste urenheder fra. Hvis ikke starter vi blot med lidt olie.

Finthakket løg koges klart, derefter kommes finthakket hvidløg i og koges lidt mere. Så kommes de tøre krydderier i så de kan frigive smag i olien i et par minutter, supplér gerne med rosmarin, paprika eller tilsvarende. Kom finthakket peber, tomatpuré, eddike og burbon i, kog det godt ind. Efter at have småsimret i en halv times tid smages til med en god portion ketchup. Jo længere tid den står og simrer des bedre bliver den, efter en halv times tid er grøntsagerne helt integreret i saucen og giver en dejlig chuncky BBQ sauce.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar