BBQ beaked beans


Jeg har haft denne opskrift liggende et stykke tid. Det var egentlig meningen jeg ville lave dem til pulled pork, men så ombestemte jeg mig da jeg var bage for det blev for meget.

Det ser dog super lækkert ud - skal absolut prøves, måske til ribs?


Opskrift


500 g tørre bønner. Pinto, brune eller kidney kan bruges
3 liter vand
200 g groft hakkede løg
50 g hvidløg, halvdelen hakket, resten presset
150 g muscavadosukker
2 dl rødvin
4 cl espresso shots
280 g koncentreret tomatpure
3 peber frugter, helst grønne.
1 dl engelsk sovs
1 spsk salt
1 Chili

Fremgangsmåde


Løgene hakkes groft.  Halvdelen af hvidløgene hakkes groft. Den anden halvdel skal vente til senere. Bønnerne tages op af vandet og skylles godt under den kolde hane.

Løg og hvidløg skal lige steges let så de lige tager farve. Så kommes bønnerne op i gryden og vandet hældes over. Det dejlige ved beaked beans er at det passer sig selv det meste af tiden. Man skal kun se til det en gange i timen. Første omgang skal løg og bønner koge en time.

Efter en time skummer man det snask af toppen som kommer op til overfladen på vandet. Derefter kommes alle andre ingredienser op i gryden.  Peberfrugterne ordnes og hakkes groft. Så får gryden lige en time mere.

Efter en time mere kommer chilien kommer op i gryden og det hele simre videre et par timer mere.
Efter 3 timer presser jeg resten af hvidløget fordelt i begge gryder. Grunde til at det sidste hvidløg først kommer i nu er fordi det giver en anden mere intens hvidløgs smag når det ikke bliver stegt.

Notater

Jeg synes det var lidt skuffende, men havde også meget høje forventninger. Det blev noget mere vandet end jeg forventede og håbede til trods for jeg kogte på dem i 5 timer. Mindre vand og mere chili næste gang.

Kommentarer