![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgC3rQnuOEQ6YRCL-lIRZV3HTgPi_HN2bsZXLjXgEJA_Q_Ix7yq2ADNRN2E1NJbSN8H7jqa3gMhLUxuB623rmdOtJOI2Qnu-9mVgyQMpNhx9nRp4r9Yi2aoTQv_mMmnpODlpI2cTLbGrzc/s320/laks_salat.png)
Opskrift
Laks
500 g Laksefilet
1½ tsk paprika
1 tsk salt
1 tsk hvidløgspulver
½ tsk peber
½ tsk cayennepeber
½ tsk tørret oragano
![]() |
Der ryges |
½ tsk torret timian
Æblesalsa
2 Æbler½ rødløg
½ chili
Limesaft
Akaciehonning
Salt og peber
Fremgangsmåde
Laks
Krydderierne blandes og lasken rulles i blandingen. Kom den i en lille båd af sølvpapir og kom citron på og en slat hvidvin ved.
Fold to små "bakker" af stanniol - kanten skal være ca. 1 cm. Fordel røgemulden i disse bakker. Bakkerne placeres direkte på briketterne og laksen ryges i 20 minutter. Må gerne trække 5 minutter inden servering.
Æblesalsa
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgWb1GQNtY17m1uVw1I01Fw8NjSwH4qoI_2MwMTplQ28LUqKS0f3bAcrQyzEGe2Qu5AtUMCt6km0tLlQLBmkN2ATcTcaJKhJPbuwmj9NuSLL_cJbk5MjX4oHsLRVQrv5uwFMfXUKL-Sb70/s320/laks.png)
Noter
Laks bliver kedeligt hvis den får for meget, så helst kortere tid eller lavere temp. I stedet for røgsmuld smed jeg et par æblekviste på gløderne, det virkede fint.
Kommentarer
Send en kommentar