Flæskesteg

Bemærk hvordan sværen har trukket sig sammen
Jeg tror at vi gemmen tiden har grillet flæskesteg svarende til et par ugers produktion fra Tulip slagterierne. Vi har prøvet lidt af hvert, nedenstående er vores foretrukne fremgangsmåde, det smager fantastisk og der er sprød-svær-garanti.


Opskrift


2 kg kamsteg eller tilsvarende
Salt og peber
Laurbær
Persille
Timian
Merian

Fremgangsmåde


Krydderier kommes under sværen
Sværen ridses efter hvis nødvendigt, noget tyder på at slagterlærlingen har lettest ved at snyde i hjørnerne - hvis det er sket så snit ned tæt på kødet. Herefter skærer jeg sværen løs undtaget 1-2 cm langs den ene side dette giver nogen helt oplagte fordele;

  • Vi kan krydre direkte i fedtlaget
  • Hvis stegen trækker sig sammen på grillen, kan sværene arbejde for sig selv
  • Når stegen skal skæres kan vi fjerne svær, derefter fedt (der er tit ret meget) og så spise alle sværene mens de er varme og kun det af stegen som ikke bliver tilovers (klar forbedring af svær/steg ratioen uden man skal sidde og plukke)
Salt og peber gnubbes godt ned (helst af børnefingre)
Vi krydrer herefter med en færdigblandet flæskestegssalt som vi købte engang - ifølge deklarationen er det sydesalt, timian, persille, merian og laurbær. Så vippes sværen på igen og vi giver den et skud salt og en god del peber som så gnides grundigt ned imellem sværene - salt + varme = sprøde svær. Vi plejer ikke at gøre andet end at smide den på grillen indtil stegetermometeret rammer 72.

Noter


Hvis man fylder en halv liter vand i drypbakken gerne sammen med et løg (også skal det giver farve) og en gulerod kan det give en ganske udemærket stegesky til at lave sovs af

Kommentarer