PebernødderOpskrift250 g. blødt smør
250 g. sukker
1 dl. fløde

1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. kanel
1 tsk. hvid peber
1 tsk. kardemomme
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron

500 g. Mel


Fremgangsmåde

Smør og sukker piskes godt sammen - fløde tilsættes. Mel og krydderier samt natron blandes og kommes i. Dejen æltes godt sammen og trilles herefter til pølser på tykkelse med en finger. Stænger skæres i stykker af ca. 1 cm og trilles til kugler som sættes på en plade, med bagepapir, nå de sættes på trykkes de lige en gang med tommelfingeren. De kan stå ret tæt uden at glide sammen. Der blev 6 bageplader med 5x7 på hver. Bages ved 200 grader i ca. 8-10 min. Køler inden de kommes i tætsluttende beholder.

Noter

Jeg kunne godt tænke mig dem en snert mere krydrede, men ungerne elsker dem. Jeg kunne også godt tænke mig de var mørkere i farven - vil prøve med brun farin i stedet for sukker næste gang og måske lidt nelliker også.

Kommentarer