Kirsebærsnaps

Opskrift

700 g kirsebær
1 flaske vodka eller klar Brøndum

Fremgangsmåde

Kirsebærrene deles og stenen tages ud, herefter overhældes de med vodka . Lad den trække i to måneder, hvorefter den filtreres. Efter yderligere et halvt år kan bundfaldet sies fra. Essensen kan fortyndes 5-10 gange afhængig af smag.

Noter

Der er lidt forskellige meninger om hvordan man bedst laver kirsebærsnaps når man søger på nettet varianterne er

 • Sure eller søde bær? vi har samlet hvad der var i området og smagte på dem under vejs så vi har begge dele - angiveligt skulle de sure give det bedste resultat
 • Med eller uden sten? kernen indeholder amygdalin som omdannes til sukker og blåsyre. Mængden af blåsyre er for lille til det kan være farligt, og det er muligt at lave en (anden) type snaps på stenene alene. Jeg har valgt at udstene mine, mest fordi jeg så håber på at kunne bruge bærrene til noget andet når jeg hælder snapsen fra. Jeg vil tro det vil være godt at knække et par sten med en nøddeknækker og lægge ved.
Farven bliver smukt dyb rød og det giver mindelser om jul og ris ala mande. Kirsebærblomst er også et forsøg værd.

Kommentarer

 1. Hvor har du fundet kirsebær på denne årstid? :) Jeg har nemlig været for sent ude med at lave kirsebærsnaps i år!

  SvarSlet
 2. De er plukket omkring 1. august og så trukket et to måneder. Da jeg så hældte dem fra fandt jeg de første billeder frem, så man kan se de forskellige sorter.

  Som du måske kan se er jeg ikke typen der har et kamera fast monteret i den ene hånd og blogger løs med den anden. Jeg bruger mere denne blog som en slags notatpapir, så når jeg laver etellerandet prøver jeg at notere og fotodokumentere så jeg kan huske og ikke mindst forbedre næste gang. Derfor er der nogen gange lidt afstand imellem billederne og opdateringerne.

  SvarSlet
 3. Fandt du noget at bruge kirsebærende efter at de var blevet siet fra?

  SvarSlet
 4. Ja, jeg lavede en kirsebær chokolade is (http://www.pics.dk/2013/11/kirsebr-chokolade-is-vanilleparfait.html) men du skal nok koge bærerne igennem med noget sukker så det bliver lidt mere som syltetøj, for det blev lidt sprittet i smagen.

  SvarSlet

Send en kommentar