Syndigt god blommetærte

Jeg var ovre forbi farmor og hun stak mig en pose blommer i hånden. Den chance kan man jo ikke lade gå fra sig, så det skulle være noget ala æbletærten og her faldt jeg over denne opskrift hos himmelske kager - den indeholder kun gode ting.

Opskrift

Bund:
120 g rørsukker
Korn af 1 stang vanilje
175 g blødt smør
175 g hvedemel
1½ dl havregryn (jeg brugte grovvalsede)

Fyld:
100 g revet marcipan
3 æg
2½ dl creme fraiche 18%
75 g rørsukker

Blommer:
10 store eller 20 små røde blommer, nok til at dække tærten
20 g smør
2 spsk rørsukker
2 tsk kanel

Pynt:
50 g mandelflager (jeg smuttede og hakkede 50g mandler)

Fremgangsmåde

Mas vaniljekorn ud i sukkeret og ælt det sammen med smør, hvedemel og havregryn. Tryk dejen ud i en smurt tærteform (min er 26 cm).

Riv marcipanen og bland æg, creme fraiche og rørsukker i. Fordel blandingen på den ubagte bund.

Flæk blommerne og fjern stenene. Smelt smør, kanel og sukker på en stor pande og steg blommerne med skærefladen nedad i 2-3 minutter, indtil de bliver møre.

Fordel de stegte blommer på tærten med skærefladen opad og hæld resten af karamel-blomme-smøret fra panden henover og pynt med mandler.

Bag tærten midt i ovnen ved 175 C i ca. 40 minutter.

Noter

Flydet bliver lidt klumpet grundet marcipanen. Jeg satte ikke mørdejen på køl men maste den bare ud i formen med bagsiden af en ske - spørgsmålet er om man behøver smøre den først, der er pænt meget fedtstof tilstede i forvejen, så meget at kalorier pr 100g sænkes hvis du serverer en god vaniljeis til.

Jeg endte med at give den en time i ovnen, fordi bunden efter min mening ikke blev sprød nok - jeg tror jeg vil prøve at bage bunden et kvarter for sig selv inden jeg kommer fyldet i næste gang.

Kommentarer

  1. Jeg endte op med at bage dejen i 25 min til den var fin brun, før jeg hældte fyld i. Til gengæld fik den så kun 30 min derefter; og var lige perfekt :) Nu skal jeg bare have opdaget konen og sønnen til at lide blommer.

    SvarSlet

Send en kommentar